Sari la conținut
Imagine reprezentativa pentru modulul de wordpress gratuit Wooreport 2Performant
Wooreport 2Performant - raportare vanzari generate de traficul afiliat si ascundere elemente de scurgere de trafic

Wooreport 2Performant

Ce este Wooreport 2Performant ?

Este un modul gratuit pentru advertiserii înregistraţi în reţeaua de afiliere 2Performant şi pentru antrepenorii cu magazine online construite pe platforma WordPress+Woocommerce.

Ce face modulul ?

Modulul uşurează integrarea magazinului online cu platforma de afiliere, şi permite administrarea cu uşurinţă a elementelor de scurgere de trafic (traffic leak).

Imagine reprezentativa pentru ecranul de setari al modulului Wooreport 2Performant
Ecran setari Wooreport 2Performant

Cum se foloseşte ?

După încărcarea şi instalarea modulului în panoul de control al sitului, apare o nouă înregistrare în meniul “Setări”, cu titlul “WooReport 2Performant”. Prin click pe acel meniu, se încarcă pagina de administrare a acestui modul.

Dacă se doreşte raportarea vânzărilor generate din traficul afiliat prin acest modul, se completează câmpurile de cod unic al advertiserului, şi codul unic de confirmare. Aceste două coduri se alocă fiecărui advertiser, la înscrierea în reţea.

Dacă există deja o implementare personalizată sau realizată cu alt modul, NU se completează decât câmpul cod unic, cel de cod de confirmare trebuie să rămână necompletat.

În căsuţa “ID al elementelor de scurgere de trafic” se completează ID-ul CSS sau DOM al elementelor din paginile sitului, a căror afişare nu se doreşte pentru traficul venit din afiliere. Modulul foloseste elemente identificate cu ID si nu cu clasa CSS, pentru a putea garanta ca se proceseaza spre ascundere elemente unice, si nu multiple elemente apartinand unei clase.

De exemplu, dacă numărul de telefon care reprezintă element de scurgere de trafic, are identificatorul “header_phone” în codul sursă al paginii, se introduce acest ID în acest câmp. 

Dacă sunt mai multe elemente de ascuns, se introduc toate elementele necesare, despărţite cu doar o virgulă.
De exemplu:

header_phone,add_to_cart_phone,checkout_phone,
messenger_chat

Orice element care are un ID de CSS sau DOM introdus în această căsuţă, va fi ascuns pentru traficul venit din reţeaua de afiliere 2Performant, şi va fi afişat în mod obişnuit, pentru restul vizitatorilor.

De ce se recomandă ascunderea acestor elemente ?

Traficul venit din afiliere trebuie ascuns pentru că altfel se vor înregistra vânzări generate de traficul afiliat, pentru care afiliaţii nu vor fi recompensaţi. Foarte pe scurt, asta se cheamă furt, pentru că advertiserul primeşte o vânzare generată de un partener care ar fi trebuit recompensat pentru aducerea cumpărătorului pe site, conform termenilor şi condiţiilor de afiliere acceptate la înscrierea în orice reţea de afiliere.

Pentru mai multe detalii şi pentru a înţelege mai bine fenomenul, recomandăm citirea ACESTUI articol de blog.

 

Termeni de utilizare:

Modulul este oferit GRATUIT de Eragon Software. Cu toate că tot efortul necesar a fost depus pentru funcţionarea optimă a modulului în toate versiunile recente de WordPress+Woocommerce, NU PUTEM GARANTA buna funcţionare în toate mediile şi toate implementările posibile.

MODULUL ESTE OFERIT “AS-IS”. Declinăm orice responsabilitate cu privire la eventualele nefuncţionalităţi sau inadvertenţe ce pot apărea ca urmare a folosirii acestui modul. Descărcarea şi utilizarea modulului implică acceptarea acestor termeni.