Sari la conținut

Am lansat Woocommerce Saga Export

Versiunea 1.1 din 15 aprilie 2022, permite şi exportarea în masă a unei selecţii de comenzi

Pentru proprietarii magazinelor online bazate pe woocommerce, care folosesc programul de contabilitate Saga, exportarea tuturor datelor din comenzile înregistrate în site este de cele mai multe ori o bătaie de cap anevoioasă.

Ori se tipăresc comenzile şi se predă la contabilitate , ori se trimit în format PDF, pentru a fi introduse manual în Saga de către contabil sau de către angajaţi ai firmei.

Pînă în momentul de faţă nu a existat o soluţie simplă şi rapidă pentru exportarea datelor din comenzile Woocommerce în format acceptat de Saga, chiar dacă pentru alte CMS-uri există deja câteva astfel de module pe piaţă.

Acest modul – Woocommerce Saga Export – simplifică toată procedura de exportare a datelor oricărei comenzi  în formatul acceptat de Saga. Print-un singur clic, fişierul cu toate datele comenzii se salvează în format XML specific programului de contabilitate Saga.

Instalarea este foarte simplă, este un modul care respectă standardele WordPress, şi se integrează cu un meniu simplu în meniul “Setări”. După instalarea şi activarea modulului, utilizatorul este redirecţionat automat la ecranul de configurare, pentru a introduce datele necesare exporturilor Saga, care nu pot fi preluate din Woocommerce (Woocommerce nu prevede o locaţie pentru configurarea acestora în mod implicit)

Cum e integrat modulul Woocommerce Saga Export ?

Sunt 2 modalităţi de exportare al comenzilor.
1) În ecranul de vizualizare a comenzilor Woocommerce, în fiecare rând va apărea un buton de “acţiune” în plus, cu o iconiţă de export. Prin clic pe iconiţa respectivă se execută exportul tuturor datelor comenzii, într-un fişier XML specific Saga.
2) Tot în ecranul de vizualizare comenzi, se selectează facturile dorite bifând căsuţa de selecţie pentru operaţiuni în masă (“bulk operations”), şi apoi se alege “Export to SAGA” din selectorul de operaţiuni în masă.

După ce un export se execută, pe ecranul de vizualizare comenzi apare instant confirmarea creerii fişierului cu denumirea completă a acestuia în ancoră, şi se poate da clic pentru descărcare. 

Dacă din ceva motiv nu se poate executa exportul, şi acest lucru este comunicat instant după clicul făcut pe butonul de export.
În cazul diferitelor erori, mesajul afişat va fi diferit, de exemplu dacă nu s-a introdus codul de licenţă corect, sau au apărut alte erori.

Dacă faţă de formatul actual în care se exportă datele comenzilor, e nevoie de alte câmpuri suplimentare în fişierul XML (unii contabili cer anumite date, alţii nu), se pot implementa contra cost, fără probleme.

Pentru copii licenţiate ale modulului, accesaţi pagina produsului AICI.

10 comentarii la „Am lansat Woocommerce Saga Export”

    1. Vă mulțumesc pentru interesul acordat. Vă trimit datele de conectare la versiunea demo, prin e-mail, în cursul zilei de mâine, 19 aprilie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *